Eraküte

Eraküte » Uudised » Pressiteade

Pressiteade

Dalkia ning Kristjan Rahu ettevõte loovad ühisfirma Tallinna Elektrijaamas

Ettevõtja Kristjan Rahu firma Horn Invest OÜ ostis Dalkialt 85-protsendilise osaluse ettevõttes Tallinna Elektrijaam OÜ, mis on Eesti üks suuremaid koostootmisjaamu. Dalkia säilitab jaamas 15-protsendilise osaluse ning jääb ka Tallinna Elektrijaama tehniliseks teenindajaks.

Dalkia ja Horn Invest OÜ teatel viisid nad täna lõpule tehingu, millega Dalkia müüs 85 protsenti Tallinna Elektrijaam OÜ-st Kristjan Rahu ettevõttele. Dalkia Internationali tütarettevõte Tallinna Küte AS säilitab jaamas 15-protsendilise osaluse ning jääb ka Tallinna Elektrijaama tehniliseks teenindajaks. Tehingu kogumaksumus on 90 miljonit eurot ja seda finantseerisid Swedbanki ja SEB Eesti üksused.

Kristjan Rahu on olnud Tallinna Küte AS-i juhatuse esimees ja kaasosanik 2001. aastast ning Dalkiale kuuluva Eraküte AS juhatuse esimees ja kaasosanik 1999. aastast.

„Muudatus omanike ringis tuleneb Dalkia globaalsest strateegiast, mis viis müügiläbirääkimisteni. Meil on hea meel, et uus omanik on Kristjan Rahu, kes on Eesti energiasektoris kogenud ning professionaalne ettevõtja. Kaaludes erinevate pakkumuste vahel nägime Kristjani tehtud pakkumuses soovitud kvaliteeti ja pühendumust. Kuna Dalkia jääb jaama tehniliseks teenindajaks, siis näeme tulevikus efektiivset koostööd sooja ja elektri tootmisel Tallinna Elektrijaamas,“ ütles Dalkia Internationali Balti riikide juht Jean Sacreste.

„Minu soov panustada Eesti energiasektori arengusse vastas Dalkia kavatsustele leida jaamale uus omanik ning asjatundliku meeskonna najal hoiame käigus efektiivset koostootmisjaama, et varustada kliente taastuvast toorainest toodetud elektri- ja soojusenergiaga,“ ütles Horn Invest OÜ omanik Kristjan Rahu.

Horn Invest OÜ osutus edukaks pakkujaks rahvusvahelisel konkursil, mille käigus tehti ostupakkumine Tallinna Elektrijaama omandamiseks üle 50 potentsiaalsele investorile. Tehingu müüginõustaja oli investeerimispank SEB Enskilda. Dalkia juriidiline nõustaja Prantsusmaal oli advokaadibüroo De Pardieu Brocas Maffei ning Eestis advokaadibüroo Borenius. Ostja juriidiline nõustaja oli advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets.

Tallinna Elektrijaam kasutab energiatootmiseks turvast ja puiduhaket ning jaama elektritootmise koguvõimsus on 25 MW ning soojatoomisel 49 MW.

Dalkia on tegutsenud Eestis rohkem kui 10 aastat, juhtides energia tootmist ja kohalikku jaotamist tütarettevõtete Tallinna Küte AS ja Eraküte AS kaudu.